Functionaliteit Finlite/Factlite

Multiuser

In Finlite kan een onbeperkt aantal gebruikers tegelijk werken.

Administraties

In Finlite kan een onbeperkt aantal administraties gevoerd worden. De administratiekeuze is onderdeel van het menu, zodat er eenvoudig geschakeld kan worden tussen administraties.

Beveiliging

Per gebruiker kan de toegang tot administraties ingesteld worden. Vervolgens kan per gebruiker en administratie aangegeven worden welke menuopties beschikbaar zijn.

Dagboeken

Finlite heeft een onbeperkt aantal kas- en bankboeken, een subadministratie voor inkoop- en verkoopboek en een memoriaal.

Correcties

Eventuele correcties in de boekhouding kunnen eenvoudig rechtstreeks in de desbetreffende mutatie aangebracht worden. Er hoeven geen aparte correctieboekingen gebruikt te worden.

Verslaglegging

Finlite beschikt over een uitgebreide verslaglegging over meerdere administraties.

Overzichten

Alle overzichten kunnen in PDF- of Excelformaat getoond worden.

Aanmaningen

Aanmaningen met een overzicht van openstaande posten kunnen automatisch getoond of afgedrukt worden. Er kan ook een ouderdomsanalyse uitgevoerd worden met een zelf aan te geven periodeindeling.

Inlezen bankafschriften

Bankafschriften die via telebankieren zijn opgehaald kunnen automatisch verwerkt worden. Betalingen van in- en verkoopfacturen worden in de meeste gevallen automatisch gecodeerd. Voor de overige mutaties kunnen regels toegevoegd worden die bij het afboeken gebruikt worden.

SEPA

Incasso- en betaalopdrachten met behulp van de nieuwste SEPA standaarden.

Voorkeurgegevens

Per relatie kunnen voorkeur grootboekrekeningen en -artikelen (Factlite) bijgehouden worden. Hierdoor kan sneller gekozen worden uit een beperkter overzicht met gegevens. Het volledige grootboek/artikeloverzicht blijft onder een knop beschikbaar.

Talen en koersen

In het factureringsgedeelte van Finlite (Factlite) worden bonnen gemaakt in de taal van de gekozen relatie. Ook kunnen de bonnen weergegeven worden in de valuta van de relatie, als deze met de bijbehorende koers ingevoerd zijn.